Diagnose technicus

04-07-2022Tilburg
MBO40 uur

Wat wij bieden

 

Goed salaris

 

Opleidings-
mogelijkheden

 

Behulpzame collega's

 

Uitdagende baan

 

Actieve
personeelsvereniging

Diagnose technicus

   04-07-2022  MBO     Tilburg    40 uur
Klanten na een reparatie snel weer veilig op weg helpen met hun truck of bestelauto. Daar zet jij je als onze diagnosetechnicus elke dag voor in.

 

Wat wij bieden

 

 Goed salaris

 

 Opleidingsmogelijkheden

 

 Behulpzame collega's

 

 Uitdagende baan

 

 Actieve personeelsvereniging

 

Jij stopt niet voor je het probleem hebt opgelost.

Klanten na een reparatie snel weer veilig op weg helpen met hun truck of bestelauto. Daar zet jij je als onze diagnosetechnicus elke dag voor in. In de werkplaats van een van onze zestien Truckland-vestigingen in Nederland ben jij dé technisch specialist bij het stellen van de juiste diagnose. Na het uitlezen, testen en doormeten van de storing kom je met een goed reparatieadvies, waarna je collega-monteurs aan de slag kunnen. Of je lost het probleem zelf op, dat kan natuurlijk ook.

Dit ga je doen

Hoe beter jouw diagnose, hoe sneller we de klant weer op weg helpen. En hoe efficiënter we werken. Dus heb je eer van je werk als diagnosetechnicus. Voor het repareren en onderhouden van vracht- en bedrijfswagens, bussen en campers is veel technische kennis nodig. Zeker als het gaat om moderne elektrische voertuigen. Je vindt het dan ook leuk om elke dag met de nieuwste technieken bezig te zijn en je erin te verdiepen. Hoe complexer en geavanceerder, hoe uitdagender én leuker het is. Daar gaat jouw monteurshart sneller van kloppen.

Meestal krijg je een reparatieverzoek door van de service adviseur. Soms schakel je ook zelf met de chauffeur voor het stellen van een goede diagnose. Dit helpt je om beter te begrijpen wat precies de klacht is. Die informatie breng je vervolgens weer over op de chef en je collega’s. En je collega-monteurs weten jou te vinden voor advies, want jij bent onze technisch specialist. Natuurlijk weet je dat de techniek niet stilstaat en vind je het leuk om die ontwikkelingen bij te houden. Zeker zo mooi: daar krijg je bij ons ook alle ruimte voor via opleidingen en cursussen.

Dit ben jij

Onderzoekend, leergierig en op de hoogte van de laatste technieken; jij hebt het in je! Als echte probleemoplosser ga jij een technische uitdaging niet uit de weg. Belangrijk, want de meest uitdagende en lastige storingen komen bij jou terecht. Dat maakt jou dé vraagbaak voor je collega’s. En je bent flexibel, want je weet nooit precies wat er elke dag op je afkomt. Snel schakelen dus! Dit helpt je ook tijdens het draaien van de 24-uursdient, waarbij je sleutelt langs de weg en DAF-chauffeurs weer vooruit helpt. Daarnaast ben je een echte teamspeler, want in de werkplaats werk je nauw samen met je collega-monteurs, de werkplaatschef, magazijnmedewerkers en de serviceadviseur.

Verder heb je:

 • Een mbo-diploma technisch specialist bedrijfsauto’s.
 • Het liefst al een APK 1- en 2-diploma en de digitale-tachograafbevoegdheid, en anders betalen wij die opleidingen graag voor je.
 • Rijbewijs B en C, maar je mag ook op onze kosten je vrachtwagenrijbewijs halen.
 • Al wat ervaring als technisch specialist; de juiste kneepjes van het vak leer je gewoon bij ons in de werkplaats.
 • De ambitie om jouw kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen.

Hoe ervaart onze collega het werken als Diagnose technicus?

“Ik ben gek van voertuigen en de nieuwste technieken. Die twee zaken komen elke dag samen in mijn rol van diagnosetechnicus. De oplossing achter een storing ontdekken die niemand anders kan vinden: dat is de mooiste uitdaging.” Martijn, diagnosetechnicus bij Truckland in Zaandam.

Dit krijg je

Een gevarieerde, uitdagende en leuke baan met een goed bruto maandsalaris. Je werkt met collega’s die jouw passie delen voor vracht- en bedrijfswagens en techniek. Die professionele en collegiale sfeer merk je bij ons op de werkvloer. En je krijgt de kans om opleidingen te volgen. Natuurlijk betalen wij die voor je.

Ook mag je rekenen op:

 • Reiskostenvergoeding;
 • 24 verlofdagen bij een fulltime dienstverband;
 • Keuzemogelijkheid tussen extra verlofdagen of extra salaris;
 • 8% vakantiegeld;
 • Een goede pensioenregeling bij het PMT;
 • Een collectieve zorgverzekering bij CZ;
 • Vers fruit op de vestigingen;
 • Het jaar door leuke attenties en presentjes;
 • Elk jaar leuke uitjes, georganiseerd door de personeelsvereniging van Truckland.

 

Dit zijn wij

Een compleet pakket aan wegtransportoplossingen voor bedrijfs- en vrachtwagens. Bij Truckland kun jij jouw hart voor techniek ophalen. Het mooie: we hebben altijd wel een Truckland-vestiging bij jou in de buurt. Want je vindt ons op 16 locaties door heel Nederland. En ook nog in België en Spanje. Waar je ook aan de slag gaat, je werkt altijd aan een of meerdere Truckland-merken: DAF, Fiat Professional, Ginaf, Iveco, TATRA, Maxus en Renders. Of het nou gaat om trucks, bestelwagens, getrokken materiaal of op- en aanbouwen. Daarnaast hebben we een eigen bedrijfsschool en een eigen schadewerkplaats. Je merkt het: Truckland is volop in beweging. Bij ons kom je terecht in een prettig, open, informeel en doelgericht bedrijf. Onze kernwaarden? Ambitie, efficiëntie, betrokkenheid, eerlijkheid, oprechtheid en enthousiasme!

Wil jij graag solliciteren?

Zin in iets nieuws binnen Truckland en lijkt deze functie je wel wat? Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Een cv toevoegen is niet verplicht, maar maakt het voor ons wel iets gemakkelijker om jouw sollicitatie te beoordelen. Natuurlijk mag je ook een dag meelopen om te kijken of we een goede match zijn.

Wil je liever eerst iets meer weten over deze functie? Bel dan met onze recruiter Linda van der Sluis via 088 - 5 807 807. We vertellen je graag meer over je nieuwe droombaan!

Tilburg

Lees hier meer over de unieke werkwijze en sfeer van onze vestiging in Tilburg

Uitgelichte vacatures