Overslaan naar content

Werkplaatschef, locatie Schiphol

 • Schiphol, Noord-Holland
€ 3.000 - € 4.900 per maandTechniek

Wat ga je doen?


Jij maakt het verschil!

Ben jij als werkplaatschef de unieke schakel tussen klanten, monteurs en het management? Zit het 'op coachende wijze' leidinggeven in je bloed en zorg jij voor een soepel verloop van de werkzaamheden in de werkplaats? Kom dan ons gezellige team met 'Trucklanders' aansturen op locatie SCHIPHOL!


Locatie Schiphol ligt op een interessant ‘kruispunt’ met aan de ene kant Schiphol met bijbehorende voertuigen en uitdagingen en anderzijds de bollenstreek/bloemenveilig met hun specifieke bedrijfswagens. Dit maakt het werk op locatie Schiphol uniek, veelzijdig, interessant en hectisch. Daar moet je van houden! 


Wat ga je doen?

Als Werkplaatschef werk je nauw samen met het team van de serviceafdeling, leerlingen, eerste en tweede monteurs, voormannen en technisch specialisten. Stuk voor stuk collega's die net zo gepassioneerd zijn over voertuigen en techniek als jij. Kort samengevat bestaat jouw functie uit het verdelen van de werkplaats werkzaamheden, het bewaken van de productiviteit en efficiëntie van jouw team en het bieden van ondersteuning aan monteurs en serviceadviseurs behoren tot jouw belangrijkste taken. 


Collega Dennis uit Eindhoven geeft een goed beeld van de functie:
“Mijn dag als Werkplaatschef is ontzettend divers. Ik ben meestal als eerste om nog even tijd te nemen voor een praatje met de collega’s. Ook check ik direct of alle onderdelen er zijn, zodat iedereen aan het werk kan.


Je bent eigenlijk de spil tussen de klant en de monteur. Als een klant belt over een storing dan zorg ik voor een duidelijke overdracht naar de collega. Ik ben vraagbaak voor medewerkers, ik begeleid en coach hen en houd regelmatig contact om ervoor te zorgen dat mensen het naar hun zin hebben en zich gehoord voelen. Als zij problemen hebben, moeten ze bij mij terecht kunnen, zowel op technisch- als op persoonlijk gebied.


Tijdens de werkdag monitor ik de voortgang en stel waar nodig de planning bij. Klanten worden goed en tijdig geïnformeerd over de duur van de werkzaamheden. Ik schat de duur van werkzaamheden in, regel onderdelen schakel met de back-office voor de verwerking van de werkorders.

Ik heb regelmatig overleg met de vestigingsmanager en er is een maandelijks overleg. Wekelijks is er een werkplaats overleg.


Ook sta ik in nauw contact met onze leermeester en onze eigen bedrijfsschool met betrekking tot de leerlingen. Tenslotte heb ik nog een stukje administratie, denk aan ziekte- en verzuimbegeleiding en het regelen van verlofaanvragen. Lekker afwisselend dus!"


Wat krijg je van ons

 • Een contract voor 38-40 uur per week voor de duur van een jaar met de intentie deze hierna om te zetten in een vast contract.
 • Wij bieden een goed en concurrerend salaris, tussen de 2900 en 4500 euro per maand (op basis van een 38-urige werkweek) afgestemd op jouw achtergrond en ervaring.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,23 per km en reizen met het OV wordt volledig vergoed;
 • 24 verlofdagen (192 uur) bij een fulltime dienstverband met de mogelijkheid om extra verlofdagen bij te kopen.
 • In juni krijg je 8% vakantiegeld uitbetaald.
 • Jouw pensioen is in goede handen bij het PMT.
 • Gunstige voorwaarden voor jouw zorgverzekering bij CZ waarbij je profiteert van collectieve voordelen op de aanvullende verzekeringen.
 • Opleidingen en ontwikkelmogelijkheden, welke voor onze rekening komen.
 • Een actieve personeelsvereniging zodat je ook buiten werktijd met je collega’s kunt genieten van gezelligheid en ontspanning.
 • Dagelijks vers fruit op de vestigingen om jouw werkdagen gezond en energiek door te komen.

Zien wij je snel?

Dit ben jij

Vroeger was je zelf actief als monteur in de werkplaats. Inmiddels zet je jouw technische kennis en ervaring in als leidinggevende, hier krijg jij energie van! Je houdt ervan om de medewerkers te coachen en ondersteunen, niet alleen op vakinhoudelijk gebied maar ook in hun persoonlijke groei. Dankzij jouw verbindende kwaliteiten weet je zelfs onder druk de relaties tussen jouw team en andere afdelingen te versterken. Je bent zelfstandig, leergierig en verbindend. Je staat open voor advies en ideeën van anderen. Zo navigeer je moeiteloos door de wereld van Truckland en ben je altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken. Je wacht niet af, maar gaat proactief aan de slag. Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel; je neemt liever wat extra tijd om het meteen goed te doen dan snel en slordig te werk te gaan.


Verder heb jij

 • minimaal een mbo-diploma eerste bedrijfsautotechnicus, bij voorkeur ook “technisch leidinggevende”;
 • meerdere jaren ervaring in een (soort) gelijke functie;
 • stevige leiderschap skills! Een ‘people manager’ die motiveert, inspireert en betrokken is;
 • Een APK 1 en 2-diploma en de digitale-tachograafbevoegdheid heeft de voorkeur;
 • de ambitie om jouw kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen.


Dit zijn wij

Truckland is de meest professionele dealer binnen onze regio’s en biedt een compleet pakket aan wegtransportoplossingen voor bedrijfswagens en vrachtwagens met in totaal 19 vestigingen in meerdere landen en meer dan 650 medewerkers.

Onze cultuur kenmerkt zicht door een informele, doelgerichte, no nonsens manier van werken oftewel “niet lullen maar poetsen”. We willen natuurlijk dat onze klant snel weer veilig de weg op kan. We houden niet van verrassingen achteraf. Vooraf wel, vinden we leuk.

Onze organisatie is volop in beweging en bij ons kom je terecht in een prettig, open, informeel en doelgericht bedrijf. Onze kernwaarden zijn ambitie, efficiëntie, betrokkenheid, eerlijkheid, oprechtheid en enthousiasme.


Wil jij solliciteren?

Spreekt deze functie jou aan en wil je direct reageren? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton op deze pagina. We ontvangen graag jouw CV met motivatie. We sluiten de vacature zodra wij onze nieuwe collega hebben gevonden. Wacht dus niet met solliciteren maar reageer direct.

Een (online) assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Wil je graag eerst meer informatie, vrijblijvend kennismaken of bijv. een dagje meelopen? Bel dan met Ilse Raaijmakers, Corporate recruiter via 06-39532988 of stuur je cv naar werken@truckland.nl. Zij helpt je graag verder!

Details

Op locatie
 • Schiphol, Noord-Holland, Nederland
€ 3.000 - € 4.900 per maand
Techniek
Truckland

of